Frugtplantagen

Hanne og Gustav Flensborg købte Langebjerggård i 2006. Samme år blev blev der taget ca. 2 hektar jord ud til brug for en frugtplantage. Hele arealet blev omlagt til økologisk dyrkning og bliver stadig dyrket ceritficeret statskontrolleret og har Øko mærket.

i 2010 blev Langebjerggård Frugtplantage udvidet med 1 hektar som også bliver dyrket økologisk, i næsten alle årene har vi plantet nye træer og nye sorter, vi råder således i dag over mere end 20 sorter, som du kan læse mere om under punktet Frugtplantagen  Vi har også i en lang periode dyrket grønsager som blev solgt til vores lokale Dagli brugs og i vores Gård bod ved vejen. På grund af 2 meget vanskelige år med ekstrem tørke har vi valgt foreløbig at undlade grønsager i 2021. Vores gård bod (som vores datter har tegnet) byggede Gustav i 2016. Ude i Frugtplantagen har vi op imod 50 fuglekasser til blåmejser og musvitter som er rigtig gode til at spise en del af de insekter der volder besvær, men vi har også "gode" insekter, og til dem har Gustav bygget nogle insekt "hotellet" som besøges af svire hvepse og andre gode insekter. Der er også plads til hegn med smukke ærteblomster som dufter godt inde i stuerne hele eftersommeren. Se mere om honning

 

 

 

Vin import

Hanne og jeg havde i mange år gerne ville besøge fæstningsborgen i Carcasonne. Fæstningsbyen kom på UNESCOs liste over verdensarvsområder i 1997. Så vi tog dertil i 2013 for at besøge fæstningsbyen som ligger i Sydfrankrig.

Vi havde en skøn tur og besøgte spændende byer i hele Sydfrankrig idet turen gik via pavebyen Avignon, har lagt et link ind på en yoytubefilm fra det franske turistværk, den er fin og sproget er engelsk Avignon  herfra gik turen videre ned til Lanquedoc, se her hvor skønt der er i Lanquedocog via Nimes til Carcasonne. Under vores ophold i den skønne by blev Gustav interesseret i at besøge en vingård i området. Efter mange overvejelser blev vingården Chateau Saint Jaques d'Albas udvalgt til et besøg. Vingården ligger et stykke vej fra Carcasonne i et område der hedder Minervois, og forholdsvis langt væk fra alfarvej. Her er et interviem med manden der købte en næsten nedlagt vingård og startede med at fremstille de dejlige vine som har solgt rigtig mange af: Chateau Saint Jaques d'Albas 

Siden er mange vingårde blevet føjet til, og vi har startet import fra Norditalien og sælger Prosecco fra Piave og super hvidvine fra Friuli som er placeret helt op til Slovenien og fremstiler vidunderlige hvidvine og meget smagfulde rødvine.

Fra vi startede med at importere vin har vi holdt vinsmagninger, her lidt billeder fra nogle af smagningerne, vi vil fortsætte med smagninger som vi holder forhåbentlig et par gange i efteråret 2021.

 

 

 

 

 Tilmeld dig den næste vinsmagning her, du får besked med indhold og dato og endelig tilmelding.