At vælge en vin kan være svært, og jeg indrømmer gerne at det nogle er svært også for mig. Skal det være en let og tør vin, eller en kraftig eller krydret vin? Eller skal jeg vælge en fadlagret vin, det kommer alt sammen an på hvad du vælger at servere din vin til:

 

Hvilken anledning: 

Er det som apéritif.

Er det til en middag,  forret eller måske en hovedret, og hvad er menuen?

Her er par tommelfingreregler du kan bruge, år du skal vælge dine vine:

 

Vin til fisk

 

Vin til skaldyr

 

Vin til ost

 

Vin til dessert

  • Vinen skal altid være sødere end maden!

 

Vin som apéritif

 

Vin til krydret mad

  • Grønne urter, mineralsk hvidvin
  • Orientalsk mad, sød hvidvin
  • Stærke gryderetter, kraftige rødvine som Syrah, Sagrantino, Mouverdre

 

Vin til gris

 

Vin til kalv

 

Vin til oksekød

  • Rødvin
  • Vin på Syrah, Merlot, Cabernet Sauvign eller lignende

 

Vin til lam

 

Vin til vildt

 

Vin til grøntsager

  • Søde grøntsager, sødlig vin
  • Bitre grøntsager, syreholdig vin

 

Vin til krydret mad

 

Vin til fjerkræ

 

Vin til julemad

 

De korrekte vine til forskellige typer af mad, afhænger den rette vin dog altid af den person, der skal drikke vinen og spise maden.